Vepřové maso pečené, Vepřové na paprice
25. 5. 2009
Vepřové maso pečené na pečeni použijeme plec, ramínko, kotlety případně bůček. Maso omyjeme, osolíme a okořeníme kmínem. Do pekáčku vložíme připravené maso, cibuli, lžíci sádla, podlijeme vodou a pečeme v troubě do měkka. Maso podléváme vypečenou šťávaou, podle potřeby můžeme do výpeku přidat teplou vodu. Při pečení můžeme přidat několik stroužků česneku. Ke klasické pečeni patří houskový knedlík a zelí.
Vepřové maso na paprice omyté maso nakrájíme na kostky. Na omastku osmahneme do zlatova jednu větší cibuli, přidáme sladkou papriku a připravené maso. Osolíme, opepříme, maso promícháme a necháme pod pokličkou dusit až maso pustí šťávu. Když se šťáva vyvařuje, podlijeme teplou vodou a dusíme do měkka. Když je maso měkké, omáčku zahustíme hladkou moukou rozmíchanou ve studené vodě.(Půl šálku studené vody, 2-3 plné lžičky hladké mouky vymícháme do hladka a vlijeme na maso.) Omáčku mícháme aby se nám nepřipálila, povaříme ještě 10 minut a pro zjemnění chuti můžeme přidat zakysanou smetanu. Vhodnou přílohou jsou houskové knedlíky, těstoviny nebo rýže.
Vepřové maso na paprice omyté maso nakrájíme na kostky. Na omastku osmahneme do zlatova jednu větší cibuli, přidáme sladkou papriku a připravené maso. Osolíme, opepříme, maso promícháme a necháme pod pokličkou dusit až maso pustí šťávu. Když se šťáva vyvařuje, podlijeme teplou vodou a dusíme do měkka. Když je maso měkké, omáčku zahustíme hladkou moukou rozmíchanou ve studené vodě.(Půl šálku studené vody, 2-3 plné lžičky hladké mouky vymícháme do hladka a vlijeme na maso.) Omáčku mícháme aby se nám nepřipálila, povaříme ještě 10 minut a pro zjemnění chuti můžeme přidat zakysanou smetanu. Vhodnou přílohou jsou houskové knedlíky, těstoviny nebo rýže.
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář