Vepřová plec na žampionech, Ovarové maso
6. 7. 2009
Vepřová plec na žampionech: Maso (plec nebo ramínko) opláchneme, osolíme a opepříme. V kastrolu osmažíme cibuli do zlatova, přopravené maso opečeme po všech stranách, přidáme trochu kmínu, zalijeme vodou a dusíme do měkka. Očištěné a na plátky nakrájené žampiony (lze použít i čerstvé houby) osmažíme na tuku a krátce podusíme. Přidáme na změklé maso a společně dusíme asi 10 minut. Maso vyjmeme, nakrájíme na plátky a vložíme zpět do omáčky. Hladkou mouku rozmícháme ve studené vodě, přidáme do omáčky, promícháme a povaříme alespoň dalších 10 minut.
Vhodná příloha - rýže, těstoviny, houskové knedlíky.
Ovarové maso: Na ovar použijeme vepřové kleno, plecko nebo ramínko. Maso omyjeme, vložíme do studené vody, přidáme sůl, pepř, větší cibuli, bobkový list (3lístky) a nové koření (5 kuliček). Měkké uvařené maso vyjmeme, nakrájíme na plátky a podáváme s horčicí, křenem a chlebem.
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář