Kuřecí játra v omáčce, Kuřecí játra smažená
Kuřecí játra v omáčce 0,5 kg drůbežích jater, cibule, pepř, sůl, sladká paprika, hl. mouka, 30 g másla, vorčestr
Na másle osmažíme cibuli do zalota, přidáme nakrájená játra a ze všech stran je opečeme.Osolíme, opepříme a posypeme sladkou paprikou. Podlijeme vodou (1,5 dcl) a dusíme do měkka. Když jsou játra měkká, omáčku zahustíme hladkou moukou (2 lžičky) rozmíchanou ve studené vodě (cca 1 dcl). Povaříme 5-7 minut a můžeme dochutit několika kapkami vorčestru. Vhodná příloha brambory, rýže.
Kuřecí játra smažená 0,5 kg drůbežích jater, vejce, hl. mouka, strouhanka, sůl
Kuřecí játra omyjeme, osušíme a lehce osolíme. Obalujeme v trojobalu (hladká mouka, vejce, strouhanka) a na oleji smažíme do zlatova. Příloha: brambory, rýže, bramborová kaše.