Pečené kuře s nádivkou, Pečené čtvrtky s nádivkou
Pečené kuře s nádivkou
Kuře omyjeme, osolíme, posypeme kořením na pečené kuře, naplníme nádivkou a vložíme do pekáčku. Přidáme 10 dkg másla a pečeme v troubě do změknutí a do zlatavé barvy. Podle potřeby podléváme vodou.
Nádivka 1 vejce, 2 housky, 5 dkg másla, sůl, pepř, muškátový květ, 1 dcl mléka
V misce utřeme vejce s máslem, přidáme sůl, pepř, muškátový květ a promícháme. Housky nakrájíme na kostičky, přidáme do mísy a zalijeme mlékem, aby se nádivka spojila. Mléko přidáváme postupně, aby nádivka nebyla příliš řídká. Pokud se tak stane, přidáme strouhanou housku. Do směsi můžeme přidat vařená, drobně nakrájená kuřecí játra nebo vyškvařenou anglickou slaninu.
Kuřecí čtvrtky s nádivkou 4 stehna, nádivka, sůl, koření na pečené kuře, 10 dkg másla
Kuřecí čtvrtky omyjeme, osolíme, přidáme koření na pečené kuře. Nádivku (viz recept na pečené kuře) napěchujeme pod kůži kuřecích čtvrtek. Vlpžíme do pekáčku, přidáme 10 dkg másla, trochu podlijeme vodou a pečeme v troubě cca 3/4 hodiny až jsou stehna měkká a mají zlatou barvu.