Bramborový knedlík
7. 2. 2010
Bramborový knedlík 60 dkg brambor, 20 dkg hrubé mouky, 10 dkg dětské krupičky,
vejce, sůl
Brambory uvařené ve slupce nastrouháme na hrubém struhadle. Zasypeme hrubou moukou a krupičkou, přidáme vejce a sůl. Na pomoučeném vále zpracujeme těsto. Pokud je těsto příliš měkké, přidáme mouku. Utvoříme válečky a do vařící vody vložíme na 25 minut. Knedlíky je třeba ihned po zpracování vložit do vařící vody. Syrové těsto jinak řídne. Vařečkou obracíme, aby se knedlíky nepřichytily u dna.
vejce, sůl
Brambory uvařené ve slupce nastrouháme na hrubém struhadle. Zasypeme hrubou moukou a krupičkou, přidáme vejce a sůl. Na pomoučeném vále zpracujeme těsto. Pokud je těsto příliš měkké, přidáme mouku. Utvoříme válečky a do vařící vody vložíme na 25 minut. Knedlíky je třeba ihned po zpracování vložit do vařící vody. Syrové těsto jinak řídne. Vařečkou obracíme, aby se knedlíky nepřichytily u dna.
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář