Smažený řízek, Segedínský guláš
25. 5. 2009
Vepřový smažený řízek připravujeme z kýty,kotlet nebo krkovice. Plátky masa omyjeme, osušíme, naklepeme a na krajích nařízneme, aby se maso při pečení nekroutilo. Připravené plátky masa osolíme a obalujeme v trojobalu - hladká mouka, rozšlehané vejce, strouhanka. Obaléné řízky pečeme nejlépe na oleji (můžeme i na sádle) na mírném plameni do zlatova.
Segedínský guláš vepřové maso (plec nebo libový bůček) nakrájíme na kostky. Na tuku osmažíme jednu větší cibuli, přidáme maso, osolíme, opepříme a zasypeme sladkou paprikou. Dusíme pod poklicí, podléváme teplou vodou nebo vývarem z masoxu. Když je maso částečně měkké přidáme na kousky pokrájené kysané zelí a společně dusíme do měkka. Před dokončením si připravíme hladkou mouku rozmíchanou ve studené vodě, vlijeme do kastrolu, zamícháme a ještě tak 10 minut necháme povařit. Jako přílohu doporučuji houskový knedlík.
Segedínský guláš vepřové maso (plec nebo libový bůček) nakrájíme na kostky. Na tuku osmažíme jednu větší cibuli, přidáme maso, osolíme, opepříme a zasypeme sladkou paprikou. Dusíme pod poklicí, podléváme teplou vodou nebo vývarem z masoxu. Když je maso částečně měkké přidáme na kousky pokrájené kysané zelí a společně dusíme do měkka. Před dokončením si připravíme hladkou mouku rozmíchanou ve studené vodě, vlijeme do kastrolu, zamícháme a ještě tak 10 minut necháme povařit. Jako přílohu doporučuji houskový knedlík.
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář