Lilek s mletým masem, Žampiony s rýží na česneku
Lilek s mletým masem
1 menší lilek, 3 papriky, 3 rajčata, 40 dkg mletého masa, sůl, pepř, 1 lžíce sojové omáčky, 4 stroužky česneku, steakové koření (může být jakékoliv podle chuti), chilli, 2 lžíce kečupu
Lilek (neloupeme) a papriky nakrájíme na kousky a dáme bez omastku na pánev. Zelenina pustí vodu. Mícháme cca 7 minut až paprika a lilek změkne. Spařená, oloupaná rajčata přidáme k zelenině, osolíme a opepříme. Rozmačkaným česnekem, kořením a sojovou omáčkou směs dochutíme, nakonec přidáme kečup. Na druhé pánvi - opět bez tuku - opečeme mleté maso, které osolíme a trochu opepříme. Maso při smažení pustí šťávu. Do hotového, opečeného masa (opékáme cca 10 min) vmícháme zeleninu. Můžeme přidat trochu vody - povaříme.
Žampiony s rýží na česneku
30-40 dkg žampionů, 4-5 stroužků česneku, steakové koření, sůl, 2 lžíce sojové omáčky, šálek rýže, olej, strouhaný sýr
Česnek pokrájíme na plátky a na oleji osmahneme. Žampiony pokrájíme a přidáme k osmahnutému česneku. Směs stále mícháme, až houby pustí vodu. Když je voda téměř odpařená přidáme koření, sůl, sojovou omáčku, promícháme a nakonec vmícháme uvařenou rýži. Můžeme posypat strouhaným sýrem.