Škvarky z růžovek, Houbovník
Škvarky z růžovek
růžovky, olej, sůl, kmín
Hlavičky růžovek (můžeme použít i holubinky) nakrájíme na větší kousky. V rozpáleném oleji po všech stranách opečeme, přidáme sůl a kmín. Hotové škvarky necháme okapat a podáváme s chlebem.
Houbovník
40 dkg čerstvývh hub, 4 špekáčky, 8 rohlíků, 1/2 l mléka, 4 vejce3 lžíce rozpuštěného másla, sůl, pepř, česnek, majoránka
Rohlíky nakrájíme na kostičky, zalijeme mlékem, přidáme nakrájené špekáčky, podušené houby, máslo, žloutky a koření. Z bílků ušleháme sníh, který vmícháme do směsi. Pečeme ve vymazaném pekáčku až je povrch pokrmu zlatavý.